Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Április 26. Péntek, Ervin
Bababiztos Otthon
Mindannyian szeretnénk biztonságban tudni gyermekünket. Számos veszély leselkedik rá még a saját otthonunkban is.

Amint gyermekünk kezd aktívvá válni, elérkezik az idő, hogy biztonságos otthont teremtsünk számára. Vásárlás előtt, végezz egy felmérést a lakásban, hogy miből mennyire van szükséged. Menj végig a lakás különböző részein, ne maradjon ki se a konyha, se a fürdőszoba, de ha többszintes lakásban laktok, akkor a lépcsőt se felejtsd ki illetve, ha van, akkor a lakáson kívüli részekre is legyetek figyelemmel.

Elsőként az összes konnektort tegyétek biztonságossá, direkt erre a célra kifejlesztett biztonsági vakdugók segítségével. Az elektromos kábelek sose legyenek szem előtt, illetve vizsgáljátok meg őket, van-e olyan kábel, ami megrongálódott. Abban az esetben, ha találtok, ilyet haladéktalanul cseréljétek ki. Minden lámpába, amelyikbe nincs égő és a gyerek elérhet, tegyetek bele villanykörtét, az áramütés elkerülése végett.

Tegyetek minden ajtóra ajtócsapódás gátlót és vegyétek ki a kulcsokat belőlük.

 

Ha van üvegasztalotok, akkor lehetőség szerint tegyétek el a pincébe, vagy egy törésálló fóliát helyezzetek fel rá. Az éles sarkokra tegyetek sarokvédőt, ilyen sarkok asztalokon, székeken rendszerint előfordulnak. Az összes bútort rögzítsétek a falhoz, hogy a kicsi mikor felkapaszkodik rá, ne tudja magára rántani az egész könyvespolcot. Ugyan ez igaz az állólámpákra is, illetve minden borulékony berendezési tárgyra. A földön lévő szobanövényeket helyezd át egy olyan helyre, ahol a baba nem tudja elérni. Ügyelj arra, hogy a függöny, redőny zsinórját a baba ne érje el, nehogy a nyaka köré tekeredjen.

A gyógyszereket magasan elzárva egy szekrényben tárold, hogy semmi esetre se tudjon hozzáférni.

Tegyél zárakat az összes szekrényre, fiókra. A székeket mindig told be az asztal alá, illetve soha ne helyezd őket ablak alá.

A fürdőszobában a fogkrémet, fogkefét, hajkefét, szappanokat, borotvákat, mosószereket és különböző tisztítószereket tartsd zárható helyen. A WC ülőkére is erősíts egy zárat, és a fedelét mindig csukjátok vissza. Esetlegesen vásárolhattok teleszkópos WC ülőkét is, ami a lecsapódások ellen védhet.

Abban az esetben, ha nem szeretnéd, hogy gyermeked bizonyos szobákba bármikor be tudjon menni, vásárolj biztonsági babarácsot, ami megakadályozza a szabad mozgást. Kiválóan alkalmazható a fürdőszobában, konyhában és a lépcsőnél is.

 

A garázsban, kertben, műhelyben legyen elzárva az összes szerszám, festékes doboz, vegyszer. Abban az esetben, ha a kertben van egy tó, vagy medence, azt fedjétek le.

És természetesen SOHA ne hagyjátok felügyelet nélkül a gyermeket!


<< Vissza a hirekhez