Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Júnuis 14. Péntek, Vazul

Mi történik a mamával

A 36. hétre a várandós anyukák már abbahagyják a munkát. A magzat kitölti a méhet, ezért a testhelyzetének változása helyett inkább rugdos. Ettől a héttől kezdve, heti szinten kell találkoznod a védőnővel, aki minden alkalommal megvizsgál téged, valamint a születendő gyermekedet. Az utolsó hónapban egyre fontosabbá válik, hogy minél több időt szánj a pihenésre és olyan elfoglaltságokat keress, amik valóban feltöltenek, ettől a héttől kezdve egyre sűrűbben leszel a kórház vendége.

Mi történik a babával

A baba minden héttel kb. negyed kilóval gyarapszik a súlya. Azért van szüksége a zsírrétegre, mert születés után ez a réteg segíti, majd beállítani neki a testhőmérsékletét. A zsír az arcára is lerakódik, illetve a szoptatást segítő izmok is erőteljes fejlődésbe kezdenek így a baba már kezdi elnyerni a végleges formáját. A magzat csontjai ekkora már erősek, de még elég lágyak ahhoz, hogy deformálódjanak. Ebben a korban a baba körülbelül 47 centiméter hosszú és 2700 gramm.

Jó tanácsaink

Ideje befejezned a készülődést azzal, hogy megvásárolod a pelenkákat, bodykat és ellenőrid, hogy a gyerekszoba teljesen fel van-e szerelve. Abban az esetben, ha a baba hamarabb érkezik, már minden tökéletes lesz.


<< Vissza a főoldalra