Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Júnuis 14. Péntek, Vazul

Mi történik a mamával

A méhboltozat már olyan magasságban található, hogy egyre jobban megnehezíti a levegővételt számodra. Ne aggódj a 35. hét után már jobb lesz a helyzet, mikor a baba kezd elhelyezkedni a medencéd bemenetében. A levegővétel könnyebb lesz számodra, viszont egyre többet fogsz járni a mosdóba. Gyermeked már szinte teljesen átvette az uralmat a tested felett. A várandóság ezen szakaszában az összes véred a köldököd felé áramlik. A teljes vérkészleted 1/6-a a méhed körüli erekben található. Jobb ha felkészíted magad arra, hogy hamarosan már hetenként kell járnod nőgyógyászodhoz.

Mi történik a babával

35 hetesen a magzat bőre a zsírpárnáknak köszönhetően egyre jobban kisimul. Ezen a héten kezd el igazán hízni, egyre inkább veszi fel végleges alakját. A tüdeje már majdnem teljesen alkalmas a méhen kívüli életre. Ezen a héten a magzat mozgása már jóval egyenletesebb lesz, és elkezd a szülőcsatorna irányába fordulni. A körme egyre jobban növekedik, születés után akár már vágni is lehet. A 35. hétre a baba hossza már eléri a 43-45 centimétert és a súlya 2400 gramm.

Jó tanácsaink

A nyolcadik hónapra már egyre fáradtabb leszel, pláne ha eddig végig dolgoztál. Itt az idő kivenned a szülési szabadságot. A méhed helyzete miatt, gyakran érezhetsz gyomorégést. Éppen ezért került a szénsavas üdítőket, ne igyál túl sűrű gyümölcsleveket.


<< Vissza a főoldalra