Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Júnuis 14. Péntek, Vazul

Mi történik a mamával

Abban az esetben, ha eddig csak havonta látogattad orvosodat, ettől a héttől kezdve már kéthetente fogsz találkozni vele egészen az utolsó hónapig. A 32. hétben a méhfenék a szegycsont alatt kb. négy újjal tapintható. Ahogy a magzat növekszik egyre inkább fészkelődő mozgást fogsz érezni a korábbi erős rúgásokkal ellentétben. Előfordulhat az is, hogy a mellekből megindul a kolosztum. Ez egy sárgás színű sűrű előtej. Ez a folyamat teljesen természetes, abban az esetben, ha ez nem fog jelentkezni a szülés megindulásáig, akkor sem jelenti azt, hogy a kismamának nem lesz teje a szoptatáshoz.

Mi történik a babával

A 32 hetes magzat bőre alatt egyre nagyobb zsírszövet keletkezik. Kutatások bizonyítják, hogy az ebben a korban lévő babák is álmodnak. A nap legnagyobb részét kb. 90%-át alvással tölti, tehát sok szép álomban lehet része. Ezen a héten már jó eséllyel rendelkezne, ha most jönne világra. Elkezdenek kialakulni a körmei és a haja mellett, a szemöldöke is tisztán látható. Az utóbbi pár hét súlygyarapodását a zsírszövet vastagodásának köszönhette. A baba már képes arra, hogy oldalra fordítsa a fejét.

Jó tanácsaink

Kezdj el nyugodtan nézelődni a bababoltok polcain. Itt az ideje megvásárolni a tökéletes babakocsit vagy a kiságyat. Ne feledkezzünk meg a légzésfigyelő fontosságáról sem, mivel nagy segítségünkre lehet a kezdeti időkben számunkra.


<< Vissza a főoldalra