Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Júnuis 14. Péntek, Vazul

Mi történik a mamával

A babák jellemzően a 30. és 32. hét között a legaktívabbak, úgyhogy izgalmas időszak vár rád. A legtöbb magzat ilyenkor szokott megfordulni, és amikor ennek következtében a baba feje ráfekszik a medence bemenetére, akkor az okozhat kellemetlen, nyomó érzést a számodra. Még gyakoribbak lesznek a mosdóba járások, és akár még vizelettartási problémáid is adódhatnak, de ez teljesen normális mostanában. A baba nyomása és súlyának gyarapodása egyre nagyobb terhet jelent szervezeted számára, ez okozhat hát-és derékfájást, valamint medencetájé fájdalmat is.

Mi történik a babával

A magzatod bőre alatt már annyira fehérzsírsejtet raktározott el, hogy bőre már nem pirosas árnyalatú, hanem természetes babarózsaszín színű. Még a tüdejének van hova fejlődni, de a többi szerve tulajdonképpen már teljesen alkalmas lenne a méhen kívüli életre. A súlya még bőven fog növekedni a szülésig, a hossza azonban már csak néhány centiméterrel lesz több. Idegrendszere is folyamatosan tökéletesedik, emiatt már egyre összetettebb mozgáskoordinációra is képes.

Jó tanácsaink

A hát-és derékfájdalom enyhítésének, valamint hangulatod javításának céljából kérd meg partnered, hogy masszírozzon meg gyengéden. Ezek a finom érintések növelik a kettőtök közötti meghittséged, így boldogsághormont termel a szervezeted, mely a magzatod és a saját egészséged szempontjából is nagyon fontos. Egyáltalán nem a tökéletes technikára van ilyenkor szükséged, hanem azokra az apró mozdulatokra, mellyel párod jelezni tudja számodra, hogy melletted áll ebben az időszakban.


<< Vissza a főoldalra