Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Júnuis 14. Péntek, Vazul

Mi történik a mamával

Belépve a harmadik trimeszterbe, a szülés közeledtével egyre több tünetet vehetsz észre magadon: gyomorégés, székrekedés, viszketés, vizelettartási problémák, vizesedés, de nem kell aggódni, ezek teljesen normálisak a terhesség idején. Mivel a belső szerveidre jelentős plusz munka hárul, ezért a vérellátásnak és a szívnek jóval nagyobb feladatot kell ellátni, ezért az sem meglepő, ha a pulzusod is magasabb a megszokottnál. Sokaknál előfordulhat fogínyvérzés is, ezért érdemes puhább sörtéjű fogkefét választani, és olyan fogkrémeket, melyekben gyógynövény-összetevők is megtalálhatóak.

Mi történik a babával

A 28 hetes magzat hossza már 36-40 centiméter körüli, súlya pedig elérheti az 1200-1300 grammot is. Ha most születne a kisbaba, akkor ugyan még koraszülöttnek számít, de már jó esélye van az életben maradásra megfelelő orvosi segítséggel: a 28. héten született gyermekek közül ugyanis tízből kilenc életben marad. A szemeit már gyakran nyitni és csukni tudja, így érzékeli a fényt a mama pocakján keresztül. A zsírraktárai egyre növekednek, az őt körbevevő magzatmáz pedig óvja a baba bőrét a magzatvíz feláztató hatásától.

Jó tanácsaink

Próbáltál már kiegészítőként kismamaövet viselni? Ennek az egyszerű derékpántnak számos előnye van. Ha például olyan nadrágot vagy szoknyát akarsz felvenni, melynek a cipzárját már nem tudod felhúzni, ezzel a széles, rugalmas pamutövvel mégis tudod viselni. Emellett azoknak is szuper választás a kismamaöv, akik fázós derekúak, hiszen védi a pocakot és a csípőt a hidegtől.


<< Vissza a főoldalra