Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Júnuis 14. Péntek, Vazul

Mi történik a mamával

Ismét jelentkezhetnek a hirtelen hangulatingadozások, melynek hátterében az áll, hogy tested most már hormonálisan is készül a szülésre. Az orvosod rendszeresen megtapogatja a hasadat, így megállapítható, hogy milyen helyzetben helyezkedik el a magzat. Meg lehet nézni a méh magasságát is, mely már centikkel a köldök felett helyezkedhet el, bár ez egyénenként és terhességenként eltérő lehet, hiszen az átlagnál magasabb vagy alacsonyabb testmagasság is hatással van erre.

Mi történik a babával

A magzat teste és arca egyre inkább kezd egy kisgyermekére hasonlítani, azonban egy újszülötthöz képest jóval soványabb, hiszen a bőre alatt még nem halmozódott fel elegendő zsír. A szemei mostanra már teljesen kifejlődtek, azonban 3-4 hétig még zárva tartja őket. Továbbra is fogyasztja a magzatvizet, azonban emésztőrendszere már kellően fejlett ahhoz, hogy fel tudja használni a benne talált tápanyagokat. A magzat hossza körülbelül 32-33 centiméter, súlya pedig a fél kilót is meghaladhatja.

Jó tanácsaink

Az egyre nagyobb pocak nagy terhet jelent a hasizmodnak, valamint a medencetájék izmainak is. A kismamák számára ajánlott részt venni gátizomtornán, vagy ismertebb nevén intimtornán. Ezek a gyakorlatok ugyanis segítenek a szülésre való felkészülésben, de a szülés utáni regenerációban is fontos szerepet játszanak. Mielőtt azonban részt vennél ezeken a tornaórákon, mindenképp konzultálj kezelőorvosoddal, hiszen csak problémamentes terhesség esetén alkalmazhatóak a gyakorlatok!


<< Vissza a főoldalra