Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Júnuis 14. Péntek, Vazul

Mi történik a mamával

Előfordulhatnak hangulatváltozások, gyakori fáradékonyság. A hasunk alsó része érzékennyé válhat, bár még régi ruháinkba beleférünk, elkezdhetünk érezni némi feszülést, és egy kis kényelmetlenséget. Gyakran jelentkezhet nálunk reggeli émelygés, melyen segíthetünk egy kis keksz elfogyasztásával, illetve folyadékpótlással. Azoknál, akik gyakran előfordul hányás is, fokozottan ügyelniük kell arra, hogy ne száradjanak ki.

Mi történik a babával

A baba mérete nagyjából 4 cm,az ultrahang fotón már ki lehet venni az emberi formát. Láthatjuk a kis fejét, és a a fejhez képest aránytalanul kicsi végtagjait. A belső átrendeződés tovább folytatódik. A pici fejlődés ilyenkor még inkább csak nagyságának fokozatos változásaira vonatkozik.

Jó tanácsaink

Hangulatunknak jót tehet a tánc, a zenehallgatás. Kedvenc ritmusaink kiegyensúlyozottá teszik lelkiállapotunkat. Napközben az émelygés ellen segíthet, ha 2 óránként kortyolgatunk egy kis vizet, és időközönként szénhidrátot fogyasztunk, ezzel ugyanis stbailizálhatjuk vércukorszintünket. Segíthet a reggelire elfogyasztott hideg banánturmix, vagy gyömbéres tej. A hányingert pedig rememkül csökkenti a cickafark tea.


<< Vissza a főoldalra