Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Júnuis 14. Péntek, Vazul

Mi történik a mamával

Pocakunkban egyre nagyobb változások zajlanak, az anyai testben egyre határozottabb az átrendeződés, pedig magzatunk még igencsak pici. Előfordulhat fokozott haspuffadás, és intenzív bélmozgás. A hormonok felkavarhatják érzékszerveinket. Előfordulhat, hogy rendkívül érzékennyé válunk bizonyos szagokra, egyenesen undorodhatunk tőlük. Ezek a tünetek a terhesség természetes velejárói. Szervezetünk gyakran figyelmeztető jelzést ad le számunkra bizonyos ételekkel szemben, amit egyfajta védekezőmechanizmusként is felfoghatunk.

Mi történik a babával

Az embrió mérete nagyjából másfél centiméter. Szívműködése már látható, de aktív mozgást még nem produkál. Már kimutatható a gerincoszlop, és minden alapvető belsőszerve kialalkult, perzse még csak kezdeti stádiumban. Mostanra már biztosan túl vagy néhány orvosi vizsgálaton, melyekből kiderülhetnek az örökletes rendellenességek, fertőzések.

Jó tanácsaink

A magzat az első hetekben rendkívül érzékeny a kémiai hatásokra, ezért körültekintően válaszzuk meg gyógyszereinket. Ma már közismert, hogy egyes anyagok károsíthatják a magzat fejlődését. Rendkívül fontos, hogy mindig konzultálj orvosoddal mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdenél szedni.


<< Vissza a főoldalra