Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Júnuis 14. Péntek, Vazul

Mi történik a mamával

A harmadik hét végétől alakul ki közvetlen kapcsolat a kismama és az embrió, ezért ha idáig voltak is káros szenvedélyei, mostantól mindenképp mondjon le a dohányzásról, az alkoholfogyasztásról és a felesleges gyógyszerszedésről. Ébredéskor tapasztalhatunk az alaphőnél néhány fokkal melegebb testhőmérsékletet, ez a további hetekben is megmaradhat, de ettől nem kell megijedni, ez gyakori és teljesen normális. Jelentkezhetnek egyéb "tünetek" is, mint például mellfeszülés vagy szélsőséges érzelmi és hangulatingadozások, ezekre is készüljünk fel.

Mi történik a babával

A mintegy 0,2-0,4 milliméteres pete megkezdi a beágyazódását a méhen belül, azonban ekkor még ultrahanggal semmi sem látható a felvételeken. Mivel a kismama szervezete fogékonyabb lehet különböző vírusokra és fertőzésekre, ezek a magzatra is veszélyt jelenthetnek. Különböző egyszerű gyógymódokkal elősegíthetjük a baba megóvását, mint például az elegendő pihenés, kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás, valamint a stresszmentes környezet.

Jó tanácsaink

Lassan elkezd bennünk tudatosulni, hogy anyukák leszünk, és el kell kezdenünk tudatosan foglalkozunk babánk és saját egészségünk védelmével. Segíthetjük immunrendszerünket sok pihenéssel, kikapcsolódással. Kerüljük a stresszt, táplálkozásunk legyen kiegyensúlyozott. Gyűjtsünk minél több pozitív élményt, kezdjünk el naplót írni, már a vérandósság kezdetén írjuk ki magunkból érzelmeinket, gondolatainkat.


<< Vissza a főoldalra