Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Júnuis 14. Péntek, Vazul

Mi történik a mamával
A menstruációs ciklus tizennegyedik napján a tüsző megreped, és útnak indul a petesejt, mely később a méh belseje felé vándorol, hogy találkozzon a férfi ondósejtjével. A fogamzás szempontjából az a legbiztosabb, ha a peteérés előtti két-három nap valamelyikén kerül sor az együttlétre, ugyanis ilyenkor a legnagyobb az esély a megtermékenyülésre. A leendő kismama ezeken a napokon heves, egyre határozottabb szexuális vágyat érezhet parnere iránt: ez akár előjel is lehet, hogy most jött el az idő. 

 

Mi történik a babával

A méh belsejében talál egymásra a tüszőből kiszakadt petesejt, valamint a több millió hímivarsejt egyike. Ha nem csak egy, hanem egyszerre két vagy több tüsző is beérik, akkor többpetéjű ikrek foganhatnak. Még csak a petezsák látható, ami a majdani magzatnak ad védőburkot. 

Jó tanácsaink

Amikor kiderül a terhesség, felmerülhet bennünk, hogy kinek, és mikor mondjuk el a nagy hírt. A legegyszerűbb az lenne, ha egyszerűen szétkürtölhetnénk a világnak, és mindenki azonnal megtudná, aztán fogadhatnánk a gratulációkat. De ha belegondolunk, sokkal izgalmasabb, ha egyelőre erről a titokról csak párod tud. Így lesz elég időtök feldolgozni ezt az eseményt, új alapokra helyezni a kapcsolatotokat, tervezgetni. Nem biztos, hogy jó, ha ezt az intimitást azonnal megtöri a barátok és a rokonok zajos újjongása, kíváncsiskodása.


<< Vissza a főoldalra