Nem mindegy, hol születünk
Egy tanulmány szerint az otthon született csecsemők alacsonyabb Apgar-értékkel látják meg a napvilágot, mint kórházban világra jövő társaik, és gyakoribban köreikben a szülés alatti komplikációk.
Tovább
Házimunka várandósan
Várandósság idején nehéz a házimunka, de egy-két praktikával könnyebbé tehető néhány tevékenység.
Tovább
Alvás a terhesség ideje alatt
A terhesség ideje alatt nem egyszerű dolog az alvás, van néhány olyan tényező, amik meggátolják a nyugodt éjszakai pihenést.
Tovább
Koraszülés: honnan tudjuk, hogy baj van? Figyelmeztető jelek!
Valamennyi kismama rémálma, hogy idő előtt elfolyik a magzatvíz és beindul a szülés.
Tovább
Rosszul vagyok, biztosan kislányt hordok a szívem alatt
Minden kismamát megvisel a terhesség, különösen azt, akik kislányt vár. Ők ugyanis jobban megkínozzák édesanyjukat, mint a fiúk. Legalább is ezt támasztja alá a napvilágot látott kutatás
Tovább
Tanácsok a kismamáknak
Terhesség alatt még a nagyon elhízott terheseknek sem ajánlatos fogyókúrázni. A terhes nő egyszerre keveset egyen vagy igyon. Naponta többször étkezzen, étele könnyű, emészthető legyen.
Tovább
Babavárás az influenza-szezonban
Az őszi-téli időszakban hajlamosak vagyunk elkapni különböző légúti fertőzéseket. Ez különösképpen igaz a kismamákra, hiszen a zord időjáráshoz sokkal nehezebben alkalmazkodik immunrendszerük. A test védekezési mechanizmusának köszönhetően, a saját védelmi rendszerét meggyengítve minden erejét a kis pocaklakó megóvásának szenteli. Ezért a mamák sokkal könnyebben megbetegedhetnek ebben az időszakban.
Tovább
Doktornő vagy doktor?
Évtizedekkel ezelőtt még egyértelműen férfiszakmának számított a szülész-nőgyógyász, mára azonban változott a helyzet. De kit válasszunk?
Tovább
Mit kezdjünk a ránk szakadt szabadidővel?
Sokak fejében a várandósság a hónapokig tartó fekvést jelenti, azonban számos más módon is eltölthetjük terhességünk idejét.
Tovább
Ihatunk-e kávét a várandósság alatt?
Terhességünk időszaka rendkívül nehéz lehet azoknak, akik oda vannak a rendszeres kávé fogyasztásért, a kávé ízéért, és aromájáért.
Tovább
Mire lehet szüksége a babának?
Egy új élet kezdete nagyon sok örömmel, de ugyanakkor is fejtöréssel jár. Minden szülő szeretné a lehető legjobb feltételeket biztosítani gyermekének. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre szüksége van újszülött gyermekünknek.
Tovább
Orvosi vizsgálatok a terhesség alatt
Mikor kell először felkeresnem a nőgyógyászomat? Milyen vizsgálatokat végez a háziorvos? Mikor lesz az első vérvétel?
Tovább
Ikreket várunk
Az orvostudomány mindig is kiemelt figyelmet fordított arra, ha egy kismama ikreknek ad életet, hiszen a terhesség náluk több kockázatot hordoz magában.
Tovább
Sportolás várandósan
A várandóság közben sem kell lemondanunk a sportról, azonban legyünk körültekintőek, hogy a megfelelő mozgásformát válasszuk.
Tovább
Babaholmik
Mit vásároljunk a babának, melyek a legszükségesebb holmik? Írásunkban választ találsz kérdéseidre!
Tovább

Lájkolj minket!
A NAP BABÁJA
Küldje be Ön is fotóját!
Email: info@fokuszbanaterhesseg.hu