Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Április 25. Csütörtök, Márk
Családtervezés
Ha nem szeretnénk a közeljövőben újabb gyermeket, el kell döntenünk, milyen módszert szeretnénk használni a fogamzásgátlásra.
Tovább
Bababiztos Otthon
Mindannyian szeretnénk biztonságban tudni gyermekünket. Számos veszély leselkedik rá még a saját otthonunkban is.
Tovább
A legfontosabb tudnivalók a GYES-ről
A gyermekgondozási segély Magyarországon a családtámogatási rendszer keretein belül alanyi jogon, havi rendszerességgel járó támogatás.
Tovább
Szoptatással karcsúbb a kismama
Azok az elhízott nők, akik a terhesség után megszívlelik a szoptatásra vonatkozó ajánlásokat, kisebb valószínűséggel tartják meg terhességi testsúlyukat.
Tovább
A kismamák titkos gondjai
A babavárás és érkezés felhőtlen örömét gyakran árnyékolják be apróbb testi kellemetlenségek, amelyekről legtöbbször nem is szívesen beszél a kismama. Ugyanakkor jó tudni, hogy ezeket mi okozza és mi várható a későbbiekben.
Tovább
A 10 leggyakoribb baba-baj
Anyaként a legjobbat szeretnénk gyermekeinek, még a széltől is óvjuk őket.
Tovább
“A szülés után sosem lesz többet kockás hasad”
Megunta, hogy folyton dícsérik négy gyerek után is, az amerikai nő úgy döntött a Facebookon mutatja meg azt, amit eddig senki sem láthatott.
Tovább
Újra a külvilágban, újra a munkában
Az első kirándulás rengeteg előkészületet igényel, sok mindent kell magunkkal vinnünk.
Tovább
A baba hordozása
A természet úgy alkotta meg a nők szervezetét, hogy terhességük idején a testük alkalmazkodik a többletsúly hordásához anélkül, hogy ez sérülést okozna. Ez után viszont felvetődik a kérdés, hogy hogyan cipeljük a picit.
Tovább
Az újszülöttek egyetlen kommunikációs módja a sírás
Nem mindig lehet pontosan tudni, hogy miért sír a baba, azért mert éhes, szomjas, egyedül van, fáj valamilye, vagy mert nagyon fázik.
Tovább
A baba és az alvás
A baba annyit alszik, amennyire szüksége van, csak nem akkor, amikor mi a mama szeretné.
Tovább
A gyermek táplálása
A legjobb, ha saját készítésű, friss étellel etetjük a babát. Célszerű olyan állagú ételt adnunk neki, amivel könnyen boldogul.
Tovább
Tippek az anyatejes tápláláshoz
A szoptatás nem csak, hogy a legtermészetesebb módja a csecsemő fejlődésének, de az anyuka egészségének szempontjából is rendkívül fontos.
Tovább
Védőoltás a gyermeknek
A védőoltások beadását a születést követő néhány napban szokák elkezdeni, amiben a betegséget okozó vírus vagy baktérium legyengített változata található.
Tovább
Ártalmas vagy hasznos a bölcsőde?
Habár egyre elterjedtebbek hazánkban is a bölcsődék, ahová akár már 6 hónapos korától is beírathatóak a babák, mégis a legtöbb anyuka komoly érzelmi dilemmába kerül, hogy el merje-e engedni ilyen korán gyermeke kezét.
Tovább
A szoptatás jó hatással van a szív-és érrendszerre
Nemcsak a babának, de a mamának is számos előnnyel jár a szoptatás: kedvező hatással van a vércukorszintre, segít a szülés előtti testsúly visszaszerzésében, valamint csökkenti a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét is.
Tovább
Tanfolyamok nagyszülőknek
A világ sokat változott, és az oktatás segít abban, hogy a nagyik megismerjék és elsajátítsák az új felfogásból adódó módszereket.
Tovább
Kata története
Ha egy nő várandós, azt először magában kell rendeznie, csak utána oszthatja meg a külvilággal.
Tovább
Ne félj segítséget kérni
A kismamák nagy része szülés után, a hormonok tombolása miatt nehéz időkön megy át. Egyik pillanatban kicsattannak az örömtől, ezután elérzékenyülnek, majd dührohamban törnek ki.
Tovább
Szex szülés után
Sokan aranyszabálynak hiszik a 6 hetes szexmentességet, most kutatással cáfolták meg
Tovább

Lájkolj minket!
A NAP BABÁJA
Küldje be Ön is fotóját!
Email: info@fokuszbanaterhesseg.hu