Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Április 23. Kedd, Béla
Babaúszás
A babaúszás kiváló családi program, hiszen a szülők közösen pancsolhatnak a vízben gyermekükkel. Mindez azonban nemcsak játék, hiszen sok szakértő véleménye szerint a baba idegrendszerére is fejlesztően hat.

Egyes szakértők szerint a baba úszás közben olyan mozdulatokat végez, melynek köszönhetően kortársaihoz képest hamarabb jut el a mozgásfejlődés egyes államosaihoz, úgy mint például a járáshoz, és az üléshez. Az úszás következtében törzs- és lábizomzata erősödik, idegrendszere fejlődik, ráadásul légzőrendszerére is jótékonyan hat. Bizonyára ámulatba ejt, amikor olyan videókat látsz, amiken sok kisababa boldogan úszkál anyukájával a víz alatt, hogy hogyan képesek visszatartani a lélegzetüket. Nos ez egy éves kor alatt reflexszerű védőmechanizmus, mely később egyszerűen eltűnik. Előfordulhat, hogy amikor kiemelkedik a vízből véletlenül vizet nyel, ezért a szülő soha egy percre sem hagyhatja magára gyermekét! 

 

Ma már számos városban lehetőség adódik arra, hogy részt vegyünk babaúszás tanfolyamokon, ahol elsajátíthatunk néhány speciális gyakorlatot. De lényegében az a fontos, hogy a pici remekül szórakozzon, és a víz élménye pozitív legyen számára. Fontos, hogy sose kényszerítsük, az úszás ne egy kötelező program legyen, hanem inkább egy kikapcsoló játékos szórakozás, amely erősíti a szülő és a gyermek közötti bizalmat. Az úszásnak jótékony hatása lehet különböző sérülésekre is, születési rendellenességekre, csípőficamra. Ha rendszeresen eljárunk tanfolyamokra előbb-utóbb megfigyelhetjük, hogy gyermekünk jobban alszik, jobb lesz az étvágya, mozgáskoordinációja pedig rohamosan fejlődik.

 

 

 


<< Vissza a hirekhez