Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Március 29. Péntek, Auguszta

Mi történik a mamával

A 40. hétre a kismamák többsége már egyre izgatottabban várja a szülést. Az az igazság, hogy ritka az olyan baba, aki a kijelölt időpontban születik meg. Vannak olyan türelmetlen kislurkók, akik nem tudják kivárni a kiírt időpontot, de léteznek kényelmes babák is. Amíg minden rendben van, aggodalomra semmi ok. Ha túlhordás esete áll fent, ne aggódjunk ha gyakran ellenőrzik a baba állapotát. Azt azonban senki nem tudja, hogy valójában mitől indul be a szülés, sok kutató azt gondolja, hogy a baba küld egy jelent a méhlepénynek, amikor úgy érzi készen áll a megszületésre.

Mi történik a babával

Gratulálunk! Itt az idő a gyermeked világra jövetelének. a 40. hétre a magzat már teljesen alkalmas a méhen kívüli életre. Születéskor a baba egész testét magzatmáz borítja, ami megvédi a bőrét a a kiázástól. Születéskor az újszülött hajának hossza kb. 2-4 cm, hosszúsága kb. 50 cm és 3500 gramm körüli a súlya. Minden édesanyának a saját gyermeke a legszebb, de azért senki ne ijedjen meg, ha az újszülött másként mutat, mint a képeken. A baba gyakran vérrel és magzatmázzal borítva születik meg, még a feje is deformált lehet. Ez teljesen normális!

Jó tanácsaink

A 40. hétben már érdemes készenlétbe helyezni a kórházi csomagunkat. A gyerekszobán az utolsó simításokat hajtsuk végre, hogy ne akkor keljen még a kiságyat felállítani, amikor hazaérkeztek a kórházból. És felejts el az aggodalmat! Nem fog Örzse nénédre hasonlítani! :)


<< Vissza a főoldalra