Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Április 19. Péntek, Emma

Mi történik a mamával

A 37. hétre született babák nem számítanak koraszülöttre, hiszen orvosilag már érett. Ekkor már a kismamák minden gondolata a születendő gyermekük körül forog. Menj be a kórházba, kérd meg orvosodat, mutassa meg a szülőszobát, hogy rendelkezz már helyismerettel, ha eljön az a bizonyos nap. Ekkor a baba már elhelyezkedik a szülési pozícióba. Mostanában egyre többször végeznek császármetszést. Fontos tudni, hogy a altatást kizárólag sürgősségi esetben végeznek. A kismama a beavatkozás közben nem lát semmit, ugyanis egy függönyt húznak válltájékon.

Mi történik a babával

Ha a baba ezen a 37. héten jönne világra nem számítana koraszülöttnek. Ha a magzat fényt érzékel a méhen belül, arra fordul. A baba feje már elhelyezkedett a medencében, éppen ezért anyukája légzése is könnyebbé válik. A baba testét borító piheszőrök, lassan eltűnnek. A kisebb hely miatt, már kevésbé rugdalózik, a lábán lévő körmök elérik a lábujjak végét. A magzat hossza 46,5 cm és 3000 gramm súlyú.

Jó tanácsaink

Kezd el összekészíteni a kórházi csomagodat, mindenképpen tegyél bele valami olvasnivalót, rágcsálnivalót és egy frissítőkendő is életet menthet. Itt az ideje beszerezni a még nem megvásárolt babafelszereléseket, mint például a pelenkázó táskát és egyúttal már indulásra készre fel is töltheted őket.


<< Vissza a főoldalra