Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Júnuis 14. Péntek, Vazul

Mi történik a mamával

Már csak hat hét van hátra a kiírt napig, egyre jobban erősödhet a kismamákon a szorongás. A 34. hétre a méhlepény eléri a maximális érettséget. Ezután már csak minimálisan fejlődik, majd beindul az elöregedési folyamat. A terhes nők 75%-ának alvási gondjai vannak, az egyre nagyobb pocakjuknak köszönhetően. Kerülni kell a lábak keresztbe rakását és a hosszú ácsorgást.

Mi történik a babával

A 34. hetes babák nagy része már fejjel lefelé helyezkednek el a szülőcsatornában. A hely szűke miatt egyre kevesebbet mozog, azonban a mozdulatai erősödnek. Az anyai immunvédelem mellett, elkezdenek kifejlődni a gyermek saját önálló immunreakciói, amik már most segítenek leküzdeni az enyhébb fertőzéseket. A 34 hetes magzat hossza 40-42 centiméter, és kb 2200 gramm.

Jó tanácsaink

A visszeresedés elkerülése érdekében, tanácsos a kismamáknak kompressziós harisnyát hordaniuk. Mire eléred a 34. hetet már nem is látod a lábaidat, arra meg végképp nincs lehetőség, hogy megmasszírozd. Kezd el otthon is gyakorolni a szülést felkészítő órákon tanultakat, legfőképpen a légző gyakorlatokat.


<< Vissza a főoldalra