Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Április 24. Szerda, György

Mi történik a mamával

A terhességet megelőző időszakban, akaratunktól függetlenül is megfeszül. A baba fogantatása után a magzat érdekében szünetel, majd a 20. héttől újból rendszeressé válik. Szakemberek szerint ez az összehúzódás a magzatra jótékony hatással van, mivel az elhasznált vért kipréselik és a helyére friss oxigénnel dúsult vér került. Ezek az összehúzódások teljesen fájdalommentesek és kb. fél percig tartanak 20-25 perces gyakorisággal. Abban az esetben ha ezek az összehúzódások erősödnének és gyakrabban tapasztalod őket feltétlenül keresd fel nőgyógyászodat.

Mi történik a babával

Erre a hétre a magzat tüdeje majdnem teljesen kifejlett, hamarosan el fogja érni azt a szintet, amikor már képes az önálló működésre. A magzat súlya kb. 2000 gramm. Ettől a héttől kezdve a hetente 25 dekával gyarapszik a baba súlya. A szeme is fejlődött, a pupillák már tágulnak, így most már meg tudja különböztetni az éjszakát a nappaltól, tehát látja és fel is ismeri a fényt. A koponyája még mindig puha, és még nem forrt össze. A 33. hétre a magzatvíz mennyisége már eléri a maximumot. A magzat hossza már eléri a 41 centimétert.

Jó tanácsaink

Elérkezetté vált az az idő, hogy eldöntsd, mit szeretnél bevinni a kórházba a szüléshez. Fontos mindig próbálj meg változatosan, és vitamin dúsan étkezni, mivel minden tápanyagra szüksége lesz gyermekednek. Naponta egyél friss ellenőrzött forrásból származó zöldséget, gyümölcsöt.


<< Vissza a főoldalra