Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Április 16. Kedd, Csongor

Mi történik a mamával

A 25. héttől már orvosod egyre gyakrabban szeretne látni téged, egyre gyakrabban fognak szívhangot hallgatni, mozgásokat ellenőrizni, valamint méhet tapogatni. A pocak már jelentősen domborodik, ezért ha eddig nem tetted, akkor szükséges lehet elkezdeni krémeket, olajokat használni a striák kialakulása ellen. A bemasszírozáskor figyeljünk arra is, hogy ne csak a hasra, hanem a csípőre is kenjünk a krémből, hiszen ezen a területen is megnyúlik ilyenkor a bőr. Ezek a masszírozó mozdulatok nemcsak a bőröd egészségének megőrzése szempontjából hasznosak, hanem kellemes élményt nyújtanak számodra és a magzat számára is.

Mi történik a babával

Az ultrahang felvételeken már látható, hogy a baba felvette a tipikus magzat pózt: karjait a mellkasára hajtja, térdét felhúzza, kezeit pedig ökölbe szorítja. Naponta akár három-négy liter magzatvizet is nyelhet, melyektől a csuklás is elkaphatja, ezt a kismama apró kis rángásokként érzékelheti is. Az ujjlenyomata mostanra más elnyerte végleges mintázatát, a csontjai azonban még tovább erősödnek. A magzat hossza elérheti a 33-35 centimétert, súlya pedig a háromnegyed kilót is.

Jó tanácsaink

Elméletben bármikor bekövetkezhet a szülés, úgyhogy talán ideje elgondolkozni azon a kérdésen, hogy mi lesz a szülés után. Habár az ultrahang már kimutatta korábban a születendő gyermek nemét, érdemes ötletelni fiú és lány keresztneveken is, nehogy az utolsó pillanatban kelljen hirtelen egy gyors döntést hozni.


<< Vissza a főoldalra