Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Április 20. Szombat, Tivadar

Mi történik a mamával

A bőr fokozott pigmentációja miatt a 15. héten már elsötétednek a szeplők, az anyajegyek a melludvar is. A pocakon megjelenik egy hosszú, függőleges csík, mely a terhesség végéig látszani is fog, a szülés után azonban nyom nélkül eltűnik. Az első magzatvízvizsgálat is aktuális lesz, úgyhogy ha eddig nem került rá sor, akkor kérj időpontot nőgyógyászodnál, kezelőorvosodnál. A mellek súlynövekedése miatt kiemelten fontos, hogy kényelmes, megfelelő méretű melltartót viselj napközben, valamint ajánlott a hideg-meleg váltófürdő alkalmazása a melleken, ez ugyanis jót tesz a kötőszöveteknek.

Mi történik a babával

A születendő kisbaba elképesztő sebességgel gyarapodik: hossza már elérheti a 12-13 centimétert, a súlya pedig 50 gramm körül mozog. Szemhéjai ekkor még szorosan csukva vannak, de a szemei fölött már kezdenek megjelenni a szemöldök első szálai is. A kicsi csontozata erősödik, rengeteg kalciumra van szüksége, ezért fontos, hogy étkezéseid során ezt pótolni tudd megfelelő mennyiségű tejtermék bevitelével. A magzat ízlelőbimbói már annyira fejlettek, mint egy felnőttnek, ezért korántsem mindegy, hogy mit fogyaszt az anyuka: az erősen fűszeres ételek ugyanis a magzatvíz ízét is megváltoztathatják!

Jó tanácsaink

Az eddigi ruháid mostanra már bizonyára elég szűknek bizonyulnak, ne is próbáld magadat beletuszkolni ezekbe. Ha nem akarsz ezreket költeni egy új ruhatár kialakítására, akkor érdemes lehet turkálókban, vagy baba-mama börzéken szétnézni, ezeken a helyeken is rengeteg kényelmes, de egyben olcsó darabot lehet találni. Néha még kölcsön is vehetsz a párodtól is néhány bő fazonú pólót, ugyanis ezek viselése – a szeretett személy illata miatt – téged is jó érzéssel tölthet el.


<< Vissza a főoldalra