Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Július 15. Hétfő, Henrik, Roland

Mi történik a mamával

Ilyenkor még az ismerősök számára sem lehet nyilvánvaló várandósságunk, hiszen pocakunk még nem gömbölyödik látványosan. Jelentkezhetnek kellemetlen tünetek, mint például a felfúvódás, puffadás, ami olyan ételektől is kialalkulhat, amitől korábban sosem. Ezzel párhuzamosan jelentkezhet a kívánósság, ami miatt folyton vágyakozhatunk bizonyos ételek után. Ez mindenkinél teljesen egyedi lehet, valaki pizzát enne folytonj, más pedig állandóan kovászos uborkát kíván.

Mi történik a babával

Az ultrahang fotón már láthatjuk gyermekünk végtagjait, és a kis fejét, már magzatról, és nem emberióról beszélünk. Mérete nagyjából 5-6 cm. Magzati szövetmintavétel alapján állapítják meg a baba koromoszómaállományának épségét. Ekkortájt kerül sor korionboholy vizsgálatra, a mintavétel után a sejttetnyésztés két hetet vesz igénybe.

Jó tanácsaink

Ilyenkor már elkezdhetünk vásárolgatni néhány kényelmes, laza ruhát, hiszen, ha pocakunk még nem is annyira látványos, a méh megnövekedése miatt régi ruháink szorosak lehetnek. Nézzünk szét több kismama boltban is, szerencsére ma már rengeteg stílus közül választhatunk. Ügyeljünk arra, hogy táplálkozásunk ne legyen túlságosan egyoldalú, igyekezzünk minél változatosabb, lehetőleg vitaminokban gazdag ételeket fogyasztani.


<< Vissza a főoldalra