Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Március 29. Péntek, Auguszta
Gyerekvállalás 35 felett
Napjainkban minden ötödik nő 35 éves kora után vállal gyermeket.

Napjainkban minden ötödik nő 35 éves kora után vállal gyermeket. Ez nem jelenti azt, hogy a 40 éves nők nem lehetnek hasonlóan fittek és egészségesek, mint 20-30 éves társaik, de petesejtjeik nem lesznek fiatalabbak. Fontos, hogy 35 év feletti sikeres teherbeeséshez tudatos tervezésre van szükség.

Egy egészséges nő 35, de akár 40 év felett is képes egészséges gyermeket szülni, de adódhatnak problémák a teherbe eséssel ebben az életkorban. Az érett korú petesejteknél a kromoszómák számbeli rendellenességének lehetősége exponenciálisan növekszik. Az ilyen petesejtekből kifejlődött embriók 50-60 százaléka nem születik meg.

 

Kép: vix.com

 

Az anyák életkorának emelkedése a terhesség indukálta betegségek kockázatát is növeli. A kismamáknál kialakulhat a terhességi cukorbetegség a magzatoknál, pedig a Down-kór, az Edwards-szindróma vagy a Patau-szindróma.

Párunkkal együtt csináltassunk egy átfogó orvosi vizsgálatot, ezzel is megelőzve a betegségeket. A fogantatás előtt folsavtartalmú magzatvédő vitamint is szedhetünk, mivel az segít megelőzni a fejlődési rendellenességeket.

Ne ijedjünk meg! A kockázatok és egyéb nehézségek elsőre rémisztőnek tűnhetnek, de nem lehetetlen küldetés 35 felett is teherbe esni.

 

Készüljünk tudatosan a gyermekvállalásra!

 

 

 

 

 

 


<< Vissza a hirekhez