Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Március 29. Péntek, Auguszta
Tanfolyamok nagyszülőknek
A világ sokat változott, és az oktatás segít abban, hogy a nagyik megismerjék és elsajátítsák az új felfogásból adódó módszereket.

  Ahogy telnek az évtizedek, változik a világ. Ezt a folyamatot vette észre és próbálja meglovagolni a brit egészségügy: egyre több olyan tanfolyamot indítanak, amelynek célcsoportja a nagyszülők,

A képzések segítségével a nagszülőket arra szeretnének megtanítani, hogy hogyan kell bánni az unokákkal, hiszen ők régen voltak szülők, ők még másképpen gondozták és nevelték gyermekeiket.

Az akkor bevált módszerek ma már elavultnak tűnhetnek: a kisbaba alvási szokásai, a szoptatás ciklusa, a biztonságérzetet erősítő gondoskodás ma már mind másképp van.

A tanfolyamra járó – többnyire a gyerekek által beíratott - nagyszülők mind úgy vélik: nagyon hasznos számukra a gyermekgondozással kapcsolatos tanulás, ők is belátják: a világ sokat változott, és az oktatás segít nekik abban, hogy megismerjék és elsajátítsák az új felfogásból adódó módszereket.

Nagy-Britanniában egyébként egyre inkább növekszik azoknak a nagymamáknak a száma, akik ott vannak unokájuk születésénél. Ez még erősebb érzelmi kötődést vált ki unoka és nagyszülő között, éppen ezért a szigetországban támogatják azt, hogy az apuka mellett még egy személy bent legyen a szülőszobában – természetesen csak akkor, ha az édesanya is úgy akarja.

 

dmd


<< Vissza a hirekhez