Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Április 19. Péntek, Emma
Mik állnak a kismama tiltólistáján?
A várandósság hónapjai alatt több étel, ital és szabadidős tevékenység is felkerül az anyuka feketelistájára, melyeket saját és babája egészségének érdekének előnyös elkerülni.

Dohányzás

Ma már szinte mindenki tudja, hogy a cigaretta és a különböző kábítószerek mindenki egészségére ártalmasak – pláne igaz ez akkor, ha egy másik élet fejlődik a pocakunkban. Nagyon fontos szem előtt tartani azt is, hogy nem csak az aktív, de a passzív dohányzás is kifejti káros hatását, ezért a kismama igyekezzen elkerülni a füstös helyeket, és a partnerének, baráti körének se engedje, hogy rágyújtsanak a lakásban.

Alkohol

Habár némely kutatások azt igazolják, hogy heti 1-2 dl vörösbor jótékony hatással van az egészségre, de ez a mennyiség sem kötelezően ajánlott egy várandós nő számára sem. A röviditalokat pláne hanyagoljuk a 9 hónap alatt, hiszen azok jelentős veszélyt okoznak a magzat számára!

Aktív sport

Ha valaki rendszeresen végzett testmozgást, nem kell lemondani erről a hobbijáról a terhesség időszakában sem, azonban át kell gondolnia, mit és milyen intenzitással tud végezni. Mindenképp kerülni kell a nagy megerőltetéssel járó sportokat, a nehéz súlyzókkal történő edzést, valamint a fertőzésveszélyek miatt az úszás sem ajánlott ezekben a hónapokban. Helyette inkább végezzünk könnyed, frissítő mozgásokat: járjunk el kismamatornára- vagy jógára, illetve tegyünk hosszú sétákat a friss levegőn, hiszen ezek egészségünkre és közérzetünkre is jótékony hatással lesznek.

Fogyókúrák

Teljesen természetes, hogy a várandósság ideje alatt felszaladnak ránk a plusz kilók, de ezektől semmiképp se akarjunk azonnal megszabadulni! Ez nem a böjtölés időszaka, hiszen a pocakunkban növekvő babának is szüksége van a tápanyagokra, valamint a mi szervezetünk is igényli a bőséges energiaforrást.

Magas sarkú cipők és szűk ruhadarabok

Habár a magas sarkú lábbelik viselete nem tiltott teljes egészében, de csak különleges alkalmakkor, rövid időszakokra viseljük őket, hiszen a megnövekedett hasunk miatt a terhelés is nagyobb a lábunkon, valamint balesetveszélyesebbek is ezek a cipellők. A szűk ruhadarabokat azonban ajánlott elkerülni: a lengébb kismamaruhák között is bőven akadnak csinos, elegáns darabok!


<< Vissza a hirekhez