Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Március 28. Csütörtök, Gedeon
Testünk változásai
A terhesség korai szakaszában valóban másállapotba kerül az anyuka. Teste egy csodálatos átalakuláson megy keresztül.

Természetesen sohasem beszélhetünk két egyforma terhességről. Áldott állapotban különböző változásokon eshetünk át, van, aki látványosabbakon, és van, akin alig hagy nyomot a terhesség. Azonban vannak általános jelek, amelyeket szinte nincs olyan várandós nő, aki ne tapasztalná meg.

A legtöbb külső jegyet a terhességi hormonok okozzák (az ösztrogén, a progeszteron és a HCG - az a hormon, amely a terhességi tesztnél megerősíti, hogy gyermeket várunk). Ezek azonnal elkezdenek termelődni, amint megfogan a baba. A legáltalánosabb változások, amit minden várandós nő tapasztal, az súlytöbblet, és a megnövekedett mellméret. Vannak, akik teljesen újraélik kamaszkorukat, a pattanások, miteszerek teljesen általános részei lehetnek életünknek. Mások állandó bőrpírt tapasztalhatnak, amely ad egyfajta kislányos bájt a pirospozsgás arcú anyukának. 

Ezek a hormonális változások a baba érdekében teszik a dolgukat. Ezek a hormonok felelősek érzelmi állapotunkért, hangulatváltozásainkért. Gyakran megfigyelhetjük, hogy az egyik pillanatban még jókedvűen beszélgetünk, majd hirtelen elszomorodunk, vagy haragra gerjedünk indokolatlanul. Ne aggódjunk, ezek a hangulatváltozások hamar el fognak múlni. 

 

 

 

 


<< Vissza a hirekhez