Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Március 29. Péntek, Auguszta
Kismamaként a kánikulában
A nyári hőség mindenki számára megterhelő, szinte elviselhetetlen lehet, azonban nagy pocakkal még inkább terhet jelent ez az időjárás. Íme néhány tipp, hogy könnyebben el tudd viselni a kánikulát!

·         Ügyeljünk a vizesedésre!

A legtöbb kismamánál gondot szokott okozni a nagy hőségben a vizesedés, amikor úgy ébred fel, hogy a bokája egy kiselefántéhoz hasonlítható. Ez ellen úgy lehet a legegyszerűbben védekezni, ha elkerüljük a só fogyasztást – ugyanis a só megköti a szervezetben a vizet - , valamint amikor lehetőségünk van, a lábainkat magasan pihentessük, például helyezzünk párnákat alá.

·         A gyűrű most kerüljön le!

Bár a legtöbben nem szívesen válnak meg kedvenc ékszereiktől, azonban ebben az időben hajlamosabbak vagyunk az ödémák kialakulására. Ha nem vesszük le időben az ujjunkról gyűrűinket, könnyen rászorulhatnak, melyek utólag csak nagy kínok árán távolíthatóak el.

·         Napközben ne szellőztessünk!

Habár a lakásban sem lehet könnyű elviselni a meleget, napközben ne akarjuk kiszellőztetni azt – ilyenkor úgyis csak a hőség fog beáramlani. Helyette inkább húzzuk be a sötétítőt, és próbáljuk minél jobban beárnyékolni a szobákat. Az ablakokat már csak az esti, enyhébb órákban nyissuk ki, éjszakára pedig hagyjuk átszellőzni a lakást.


<< Vissza a hirekhez