A terhességgel kapcsolatos vegyes érzések
Természetes az, hogy a szülők izgatottan és lelkesen várják a picit, miközben nem érzik magukat teljesen felkészültnek a szülőszerepre.

A leendő szülők gyakran élnek át vegyes érzéseket a várandósság alatt. Ilyen például a terhes nő hangulatingadozása, egyik pillanatban vidám, a másikban pedig nagyon lehangolt. A babával kapcsolatban is felléphetnek aggályok. Ezt úgy a legegyszerűbb megoldani, ha a partnerek nyíltan leülnek, és megbeszélik egymással. Előny az, ha minél több információval rendelkeznek a várandósságról, hiszen így jobban megértik a fellépő változásokat.

A terhes anya hangulatát néha negatív érzések keríthetik hatalmukba, de ez teljesen természetes. Aggályai lehetnek, például a baba iránti szerettel kapcsolatban is, de ha szülés után megismeri majd a pici szokásait, igényeit, akkor a szeretet egyre nőni fog. Problémát okozhat még a kismamának az alakja megváltozása is. Előfordulhat az is, hogy emiatt neheztel a gyermekére. De megnyugtató, hogy a legzavaróbb testi változások a szülés után eltűnnek, és egy kis testmozgással újra elégedettek lehetnek alakjukkal.

A leendő apuka számára a gyermeke akkor válik valóssá, amikor először lát róla felvétlet az ultrahang képernyőjén. Megeshet, hogy addig kicsit féltékeny volt, hogy minden figyelem a baba körül forog, és kirekesztettnek érezte magát. Ettől a pillanattól kezdve viszont ő is izgatottan várja a kis jövevényt. 

Kismamák Nagykönyve


<< Vissza a hirekhez