Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Április 25. Csütörtök, Márk
Szépségápolási tippek
Kismamaként sem kell elhanyagolnod a szépségedet. Bár ilyenkor fontos az elővigyázatosság, nem kell teljesen lemondanod tested kényeztetéséről!

A várandósság minden nő életében csodálatos időszak, viszont a kismama olyan kihívásokkal találkozik, amelyekkel korábban nem. A hormonális változások miatt jelentkezhetnek a bőr állapotát befolyásoló esztétikai problémák. Vannak nők, akik a terhesség ideje alatt kivirulnak, megszépülnek, míg mások problémás időszakként élik meg a várandósság 9 hónapját.

Minden kismamának szüksége van kényeztető kozmetikai kezelésekre, hogy a babavárás időszakában is vonzónak érezhesse magát. Fontos tudni, hogy a még várandós és a már szoptató kismamák kezelését szigorú előírások határozzák meg. Összegyűjtöttünk olyan tippeket, illetve ápolási tanácsokat, amelyekkel a kozmetikus segíthet a kismamáknak abban, hogy mind testileg, mind lelkileg jól érezzék magukat terhességük ideje alatt.

 

Kozmetikushoz járni lehet, csak arra kell figyelni, hogy lehetőleg biokozmetikumokat használjanak a kezelések során. Kerülni kell minden olyan terméket, amelyben A-vitamin vagy különféle retinolszármazékok találhatóak. A szőrtelenítési eljárások közül egyedül a szőrtelenítőkrém használata nem javasolt. A gyantázás, a borotválás, valamint a gépi szőrtelenítés a legalkalmasabb a várandósság ideje alatt.

A hajfestést és a dauert lehetőleg kerüljük a terhesség első három hónapjában. Célszerű inkább a henna alapú, vagy a vegyszermentes, bio hajfestékek használata. Masszás csak a 12. héttől ajánlott. Ma már létezik kifejezetten kismama masszázs, amely oldja a derékfájdalmakat, segít ellazulni, valamint a stresszt megszüntetni. A várandós masszázst oldalfekvésben vagy ülve végzik.

Műköröm viselése nem ajánlott, egyrészt azért, mert körömépítés során olyan ragasztókat és oldószereket használnak, amelyek belégzése veszélyes lehet a magzat számára, másrészt pedig a kicsi megszületése után könnyen felsérthetjük vele a baba érzékeny bőrét. Összességében tehát semmilyen kényeztetéstől nem kell megfosztanunk magunkat várandósságunk ideje alatt, csak oda kell figyelni a használt termékek összetételére.


<< Vissza a hirekhez