A baba és az alvás
A baba annyit alszik, amennyire szüksége van, csak nem akkor, amikor mi a mama szeretné.

Nehéz ez az időszak, hiszen az egész napunkat meghatározhatja, ha az éjszakát ébren töltjük. 

Ez addig van így, még a pici meg nem szokja, hogy mikor kell aludnia. Kilenc hónapos korában újabb problémák léphetnek fel. A baba nehezen szokja meg, ha estére egyedül hagyjuk őt, így éjjelente felkel. Fél éves korától kell kialakítani a lefekvési rendet, így megelőzhetjük az álmatlan éjszakákat. Az esti szeretgetés, és jó hangulat megadja a babának a szükséges biztonságérzetet.

Legalább két és fél éves koráig elengedhetetlen a gyermek számára a napközbeni szundikálás, hiszen ilyenkor nagyon aktív, és kell neki az erőt adó délutáni pihenés. Ha ez kimarad a napirendből, előfordul, hogy nyűgös és fáradt lesz.

Az is fontos, hogy milyen a pici ágya. Ha használt kiságyat veszünk, győződjünk meg róla, hogy ólommentes legyen a festése és nem repedezett. Ezen kívül sok, gépben mosható ágyneműre lesz szükségünk. A düftin hálózsák könnyű és meleg, de a nyugtalan baba jobban alszik, ha jól belecsavarjuk a takaróba.

Jó megoldás lehet a hordozható kocsifelső is, amit az alvázra is rá lehet kapcsolni. Bármikor aludhat benne a baba, és utcai szállítására is alkalmas. Ha ezt választjuk ilyenkor nincs szükség mózeskosárra, és bölcsőre sem. Tehetünk bele takarókat, lepedőket vagy hálózsákot, de mindenképpen szükséges egy könnyű babatakaró. Ebbe kényelmesen be tudjuk bugyolálni a picit.

 

Kismamák nagykönyve


<< Vissza a hirekhez