Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Április 25. Csütörtök, Márk
Ízületi fájdalmak

Erről mindenképpen tájékoztassuk a kezelőorvosunkat, ő ugyanis segít eldönteni, hogy a tünetek mennyire súlyosak, és érdemes-e mozgásszervi szakemberhez fordulni a problémával.

A tesstartásunk folyamatosan változik a babavárás hónapjaiban, hiszen a magzat egyre növekszik, és valahogyan el kell férnie a pocakban. Emellett a hormonok lazítják az ízületi szalagokat, így ahogy közeledik a szülés pillanata,  annál rugalmasabb lesz a csontok közötti összeköttetés. Ezekből a változásokból fakadnak az általános ízületi fájdalmak, és az esetek többségében nincs szó nagy bajról. Figyeljünk oda, és igyekezzünk kitapasztalni, hogy milyen mozdulatra, terhelésre jelentkeznek a tünetek, és célszerű ezeket majd kikerülni.

Az ízületek fellazulása bármelyik ízületet érintheti. Megeshet, hogy a csuklóízület sérül meg, például egy hevesebb gesztikulálás következtében. Szerencsére, ez könnyen visszaállítható. Szülés után előfordulhat, hogy akár hónapokig is eltart, mire az eredeti állapot visszaáll.

Akinek ismert reumatológiai, ortopédiai problémája van, még a terhesség előtt vizsgáltassa ki magát. Tanácsos röntgenfelvételt készíttetni a babavárás előtti álapotról, így könnyebb lesz a terhesség alatt megfigyelni a változást. Az előzetes vizsgálati eredmény például a csípőtáji fájdalmaknál jelent sokat. Ez segítheti a szülés módjának megválasztását. 

A kismama terheskönyve


<< Vissza a főoldalra