Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Április 19. Péntek, Emma
Hogyan készüljünk fel a terhességre?
Ha elhatároztuk, hogy babát szeretnénk érdemes nagy figyelmet fordítani szervezetünkre annak érdekében, hogy a lehető legjobb feltételek fogadhassák a pici érkezését.

Fontos, hogy ha eddig nem foglalkoztunk kellő mértékben az egészséges életmód kialakításával, mindenképen változtassunk ezen. Ajánlott legalább három hónappal korábban elkezdeni a felkészülést a babavárásra, hiszen ez az időszak már nagymértékben befolyásolja a magzat egészségét.

Figyeljünk oda a táplálkozásra!

Fogyasszunk minél egészségesebb, vitamindús ételeket.  Szedjünk multivitamin-készítmények (már külön babaváráshoz kifejlesztett változatokat is kaphatunk). A dohányzás csökkenti a megtermékenyülés valószínűségét és rendkívül káros lehet a magzatnak, így mindenképp kerüljük ezt a káros szenvedélyt, és ezzel együtt az alkoholfogyasztást is.

Mellőzzük az energiaitalokat és a magas koffeintartalmú üdítőket és a legjobb, ha a kávézást is kiiktatjuk mindennapjainkból, hiszen napi egy kávénál több már igencsak ártalmas a peteérésre.

Érdemes odafigyelnünk arra, hogy semmiképp ne válasszunk olyan diétát, amely teljesen kizár valamilyen élelmiszercsoportot az étrendünkből.

Vizsgáltassuk ki magunkat!

Nem csak ételekkel tehetünk a babáért. A teherbeesés előtt jelentkezzünk be a nőgyógyászunkhoz termékenységi vizsgálatra! Sajnos számos problémára fény derülhet, de jobb minél hamarabb szembesülni az esetleges nehézségekkel. Ha nem találtak semmilyen gondot, belevághatunk a babaprojektbe! Ha negatív eredményeink lettek, kövessük orvosunk tanácsait és utasításait!

Kezdjünk el mozogni!

Akkor is sportoljunk valamit, ha eddig a mozgás csak a házimunkavégzésre korlátozódott le. Így az esetleges plusz kilóktól is megszabadulhatunk.

Minden terhesség előtt álló nőben felmerülhet a kérdés, hogy meddig várjon türelmesen?

3-6 hónap alatt lehet számítani a terhesség bekövetkezésére rendszeres nemi élet mellett. A meddőségi centrumot akkor érdemes felkeresnünk, ha 12 hónapig nem történik meg az esemény.

 


<< Vissza a hirekhez