Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Március 29. Péntek, Auguszta
Az újszülöttek egyetlen kommunikációs módja a sírás
Nem mindig lehet pontosan tudni, hogy miért sír a baba, azért mert éhes, szomjas, egyedül van, fáj valamilye, vagy mert nagyon fázik.

Az anyukák ilyenkor megtanulják felismerni a változatokat, és ennek megfelelően cselekszenek.

Egy „átlagos” újszülött a harmadik hónap elejéig két óránként mindent sírva kér. Arra nincs bizonyíték, hogy az először szülő mamák gyermekei többször sírnának. A kutatásokból kiderül, hogy azoknak az édesanyáknak a csecsemői, akik gyorsan reagálnak a gyermekük sírására, sokkal kiegyensúlyozottabbak és elégedetebbek. Amelyik csecsemőt viszont hagyják sírni, sokszor még sírósabbá válnak.

Mindig kövesse az ösztöneit, amikor sír a babája. Ha túl sokat babusgatja a picit, azt egyenlővé tehetik a kényeztetéssel. Ezzel szemben viszont az újszülötteknek sok szeretetre, törődésre, fizikai kacsolatra van szükségük, és nem kényeztethetők el ilyen módon. Inkább kiegyensúlyozottak, megelégedettek lesznek tőle.

Vannak csecsemők, akik többet sírnak, annak ellenére, hogy ugyanolyan gondoskodásban, részesülnek, mint a többiek.  Más tanulmányok kimutatták, hogy az olyan mamák csecsemői, akik a szülés idején fájdalomcsillapítót kaptak, előfordul, hogy többet sírnak és kevesebbet alszanak. A nehéz szülésen keresztülment csecsemők is érzékenyebbek. Ennek ellenére, ha úgy véli, hogy babája túl sokat sír, beszélje meg a gyermekorvossal, vagy a védőnővel.

Túlzott sírásnak nevezhető, ha a pici hosszan, vagy gyakran felsír, ami olyan hatást kelt, mintha sohasem hagyná abba. Ilyenkor szükség van orvosi kivizsgálásra. Oka lehet fájdalom, fülgyulladás, fogzás, vagy allergia. Ha az orvos megnyugtatja, hogy semmi baja nincs a picinek, akkor más magyarázat után kell nézni.

A leggyakoribb ok általában az éhség, vetkőztetés, hőmérséklet, kényelmetlenség, rossz közérzet, magányosság, félelem, fáradtság, fájdaom, és hasfájás


<< Vissza a hirekhez