Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Április 25. Csütörtök, Márk
A baba hordozása
A természet úgy alkotta meg a nők szervezetét, hogy terhességük idején a testük alkalmazkodik a többletsúly hordásához anélkül, hogy ez sérülést okozna. Ez után viszont felvetődik a kérdés, hogy hogyan cipeljük a picit.

 

Ilyenkor még gyengék és fáradtak az izmaink, ezért segíthet, ha a következő szempontokat figyelembe vesszük.

Ne emeljünk messzire nyújtózva, először vonjuk magunkhoz a babát. Ne derékból hajoljunk, hanem térdeljünk, vagy guggoljunk le. és úgy emeljük fel gyermekünket.

Amikor a babát az autó gyermekülésébe kívánjuk rakni, sose az ajtóból hajoljunk be, hanem térdeljünk az ülésre.

Ne legyen túl alacsony a pelenkázó asztal, vagy a hely, ahol tisztába rakjuk a picit. Jó megoldás még a földön térdelve, vagy az ágyon ülve végezni a pelenkacserét.

Szoptatáskor mindig támasszuk meg jól a hátunkat.

Amikor már nagyobb a kicsi, ne cipeljük őt csípőnkre téve, ha mégis, akkor váltogassuk az oldalt, amelyiken visszük. Inkább kengurut használjunk. A kicsik imádják a mozgást, meg hogy közel lehetnek anyjukhoz, hallják a szívverését.

Vegyük le az etetőszék tálcáját, mielőtt beemelnénk a nagyobbacska gyereket, különben a teljes testsúlyt tartva kell azon küszködni, hogy a lába végre a megfelelő helyre kerüljön.

Kezdjünk el óvatosan nyújtógyakorlatokat végezni nem sokkal a szülés után, így a hátizmok újra rugalmasak lehetnek.

Ha valakinek fáj a háta, forduljon orvoshoz, csontkovácshoz. Nem szabad elhanyagolni a dolgot. Állandóan fájó háttal képtelenség ellátni a baba körüli teendőket.

 

 

A gyönyörű kismama


<< Vissza a hirekhez