Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Április 19. Péntek, Emma
Babaholmik
Mit vásároljunk a babának, melyek a legszükségesebb holmik? Írásunkban választ találsz kérdéseidre!

 Manapság rendkívül megoszlanak az ízlések a babaholmikat illetően. Van olyan kismama, aki mindenből a legmodernebbet, a legdrágábbat választaná, és van, aki leginkább az egyszerűségre esküszik, és drága babakocsi helyett megelékszik a hordozókendővel, és örömmel veszi elő az édesanyja által megőrzött egykori babaruháit. Az újszülött igényeit figyelembe véve azonban vannak olyan tényezők, amelyeket nem hagyhatunk figyelmen kívül. 

A ruhácskák kiválasztásánál szem előtt kell tartanunk, hogy a legtöbb kisbaba nem szereti ha öltöztetik. Pedig lássuk be, egy nap többször is szükség lehet rá, a gyakori maszatolódás miatt. Különösen nehezményezi, amikor levetköztetik, majd szoros nyakkivágású holmikat próbálnak áthúzni a kis fejecskéjén. Ezért első szempontunk az legyen, hogy olyan ruhát válasszunk, amit könnyű le és felvenni. Különösen fontos a méretkérdés. A legkisebb méretet egy-két hónap alatt kinövi, a nagyobb holmikat ráérünk később beszerezni. Ha túlságosan bő szabású a ruha, könnyen előfordulhat, hogy belegabalyodik a baba.

A rugdalózó az első hónapokban még gyakran átázik, ezért 7-8 darabra biztosan szükség van belőle. A legpontosabb szempont a pamut, vagy plüss alapanyag. Ha cipzárral záródik, mélyen belenyomódhat a baba testébe, ezért praktikusabbak az oldalt záródók, patentosak. Jó, ha a rugdalózó a lába között is kinyitható, mert így nem kell pelenkacseréhez levetkőztetni a babát. Ügyeljünk arra, hogy a lábfejes kisnadrág derékrésze kellően széles legyen, így nem szorítja a kerek babapocakot.

Ha útnak indulunk, rendkívül megkönnyítheti mindennapjainkat a hordozókendő. A picit megnyugtatja a mama testközelsége. Nagy előnye, hogy közben szabad marad a kezünk, és a tömegközlekedési eszközökön is jobban boldogulunk vele. Ha mégis a babakocsit részestíjük előnyben, órási kínálattal találkozhatunk. Kaphatunk klasszikus mélykocsit, autósülést is magában foglaló travel system, vagy háromkerekű, kocogásra is alkalmas sportkocsi is rendelkezésünkre áll.
 
 Amit a pelenkáról tudni kell 
 
Nagyon fontos az első hónapokban, hogy milyen pelenkát választunk, hiszen minimum napi 8 pelenkaváltás szükséges. Az egyszer használatos pelenkák előnye a nagyfokú kényelem, de ezek folyamatosan használva jóval drágábbak. Mielőtt döntünk, segíthet, ha bevásárló körutat teszünk a környéken, és ellenőrizzük az árakat. Amenniben hagyományos pelenkát veszünk, 24 darabra biztosan szükségünk lesz. Ugyancsak szükségünk lesz 3, vagy 4 mosható műanyag pelenkavédőre, mely védi a ruházatot, és eldobható pelenkabetétekre is. Ezek finom anyagból készültek, hogy kényelmesek legyenek, mert közvetlenül a csecsemő bőréhez érnek. Ha a babának hosszabb ideig kell várnia a tisztába tevésre, mint általában (például éjszaka) használjunk mosható, nedváteresztő pelenkabetétet. Ez átengedi a nedvességet a külső pelenkába, mialatt maga száraz marad. 
 
 
 

<< Vissza a hirekhez