Nagyban megterheli az anyagcserénket. Azonban egy kis odafigyeléssel elérhetjük, hogy a megfelelő hozzávalók kiválasztásával egészséges étkek kerüljenek a tányérunkra.
Nem kell elhagynunk a hagyományos húsvéti ételeket. Egy vékony szelet sonka, főtt tojással, salátával, paradicsommal, hagymával, retekkel, nem borítja fel a diétánkat. A zsíros sertéssonka az, amit egy diétából célszerű kihagyni, és egy soványabb, csirke-, vagy pulykamell sonkával pótolhatod. Azonban a süteményeket jobban tesszük, ha kerüljük, illetve azokból is a diabetikus változatokat fogyasszuk.
Egy kis kreativitással a legegyszerűbb recepteket is feldobhatjuk, így gyermekeink is szívesebben választják majd az esztétikus, egyben rendkívül egészséges ételeket.
Íme egy példa arra, hogyan kerüljön a répa és a brokkoli az asztalra:
Töltött főtt tojás:
Csicseriborsós mártogatós répával:
Zöldséges mártogatós:
<< Vissza a hirekhez