Az oldal jelenleg teszt üzemmódban fut.
2024. Április 24. Szerda, György
Befolyásolhatjuk a baba nemét?
Szerte a világon sokféle módszer kering a "fiú, vagy lány"-ügyben. Ezek között vannak pusztán népi hidelemek, de egyre több tudományos kutatás lát napvilágot a témában.

Sok hiedelem és mendemonda létezik arról, hogy bizonyos módszerekkel befolyásolhatjuk születendő gyermekünk nemét, napjainkban azonban egyre több tudományosan is alátámasztott módszer létezik. A legtöbb kismama persze leginkább azon a véleményen van, hogy nem az a fontos, hogy kisfiú, vagy kislány születik, hanem, hogy  a gyermek egészséges legyen. Azonban az olyan családokban, ahol már elég sok a fiú, vagy lány gyermek, a házaspár nagyon vágyhat egy ellenkező nemű babára.

A gyermek nemét a kromoszómák határozzák meg, ezért mi magunk csak a spermium petesejthez vezető útját változtathatjuk meg. Írásunkban sorra vesszük a legelterjedtebb nézeteket, és "jó tanácsokat". Megfigyelések alapján feltehető, hogy a sóban, és káliumban gazdag étrend a fiú-, míg a sóban szegény, viszont kalciumban és magnéziumban gazdag étrend lánygyermek születésének kedvez.

 

Tudományos kutatások szerint a hüvely kémhatása is befolyásolja, hogy milyen milyen spermiumok jutnak el a petesejthez. Az Y-kromoszómával rendelkező hímivarsejtek fürgébbek, azonban a savas környezet egyáltalán nem kedvez nekik, ellenben az X kormoszómájú spermiumokkal, amik akár több napig és képesek életben maradni a savas környezetben, Sokféle praktikáról olvashatunk, melyek a hüvely lugosításáról, vagy épp savasításáról szólnak. Például ilyen az ecetes, vagy a szódabikarbónás öblítés.

Sokak szerint, ha a pár sokáig nem szeretkezett, nagy valószínűséggel fog fiuk születni. Fontos lehet még a pozíció is, hiszen a mélyebb behatolást eredményező pozíciók, mint a misszionárus, vagy oldalfekvős pozíció leginkább a kislány születésének kedveznek. 

A népi hidelmek szerint, ha fiút szeretnénk, együnk igazi férfias, nehéz ételeket, mint például a kolbászt, szalonnát, ha lányt szeretnénk, kerüljük ezeket, nekik inkább az édességek, és a könnyű ételek kedveznek. Régen a nászágy alá férfi, illetve női ruhákat raktak, így szerettek volna hatással lenni a gyermek nemére. Állítólag, ha fiút szeretnénk a hónap páratlan napjain kell szeretkezni, ha lányt, akkor a páros napokon. 


<< Vissza a hirekhez