Mire jó a terhességi melltartó?
A terhesség alatt a mellek nagy változáson mennek keresztül, ezért is fontos megfelelő melltartó viselése.

Kismamaként kiemelten fontos, hogy olyan melltartót viselj a terhességed ideje alatt, amely követi a mell növekedését, kényelmes viseletet és megfelelő tartást biztosít. A kényelem mellett az sem utolsó szempont, hogy a nők közérzetére is hatással van, hogy mennyire érzik csinosnak magukat a ruháikban, és ehhez egy megfelelő, nőies melltartó viselése elengedhetetlen kellék.

De miért is szükséges a terhességi melltartó használata? A várandósságod idege alatt melleid megnőnek és megnehezednek, ennek következtében előfordulhat, hogy fájdalmat, feszítő érzést tapasztalsz. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a mellek csupán bőr alatti kötőszövetből, zsírszövetből és mirigyállományból épülnek fel, ezért ha nem megfelelő a tartásuk, akkor könnyen megereszkedhetnek, amely a terhesség elmúltával nem nyújt túl esztétikus látványt.


 

A megfelelő terhességi melltartó kiválasztásánál legfontosabb szempont a kényelem: fontos, hogy a pántok, illetve a mell alatti rész elég széles legyen, hiszen így tud tökéletes tartást és megfelelő támasztást biztosítani számodra a fehérnemű. Az is fontos, hogy legalább 3-4 soros kapoccsal szabályozható legyen, hiszen a melleid mérete változni fog, ezért fontos, hogy ezt a méretbeli növekedést követni tudja a melltartó is.

Anyag tekintetében legszerencsésebb, ha pamutból készült melltartót választasz, ugyanis a természetes anyagok jobban engedik szellőzni a bőrt, így nem kell szenvedni az állandó meleggel és izzadással. A terhesség utolsó trimeszterében már lehet nézegetni a szoptatós melltartókat is, hiszen a szülés után ezeknek a használata nagy könnyebbséget jelent az anyuka számára.  


<< Vissza a hirekhez